logo RooyNet

Nieuws

't Silveren Swaentje voor Lei Potten

Zaterdag 28 oktober kreeg de heer Lei Potten uit Ysselsteyn 't Silveren Swaentje uitgereikt in een bomvol 

gemeenschapshuis de Smelehof in Ysselsteyn. Deze duizendpoot kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Hans Gilissen. Lei Potten kreeg deze aanmoedigings- en waarderingsonderscheiding voor het vele werk dat hij op vrijwillige basis doet om Ysselsteyns en Venrays cultuur en historie te laten zien en horen, behouden, bewaren en verbreiden. Het bestuur van 't Silveren Swaentje stimuleert en waardeert hiermee al het werk dat Lei Potten voor en achter de schermen doet bij o.a. Museum de Peelstreek, Stichting Historie Ysselsteyn, Rooys Gidsen Gilde, Veldeke Venray, Historisch Platform Venray en al zijn muzikale activiteiten zoals bij "Zin in Zingen" en De Smelebrothers. Daarbij niet uit het oog verliezend dat Lei Potten zich altijd, en ook nu nog, heeft ingezet voor de Ysselsteynse gemeenschap. Carnavalsvereniging de Piëlreuze kent hem als nar, prins, vorst, bestuurder en tot 1997 als voorzitter. Daarvoor en voor zijn activiteiten bij o.a. Muziekvereniging de Peelklank en de heroprichting van Toneelvereniging Cresendo in 1973, ontving hij in 2004 de Reuzekluut, de hoogste onderscheiding van de vereniging.

Vanwege zijn maatschappelijke verdiensten voor Ysselsteyn en de LLTB waar hij jarenlang zaakvoerder was en secretaris van de toenmalige kring Venray van de LLTB werd, hij in 2005 onderscheiden met het Lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau. Bij Muziekvereniging de Peelklank was hij vele jaren leider van de drumband, bestuurder en voorzitter.  

Het is niet zonder reden dat deze prijs niet in Venray maar in het jubilerende gemeenschapshuis de Smelehof in Ysselsteyn werd uitgereikt. Lei Potten is namelijk meer dan 25 jaar voorzitter geweest van het bestuur van dit gemeenschapshuis. Vandaar dat Lei Potten 't Silveren Swaentje mocht ontvangen in "zijn" diamanten (60-jarig) gemeenschapshuis. Lei werd bezongen door collega-zangers en deze prijsuitreiking werd ook door andere muziekgroepen muzikaal opgeluisterd.

RooyNet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae