logo RooyNet

RooyNet

De geschiedenis van RooyNet.

"Behoud door vernieuwing" is in kringen van de erfgoedsector een gevleugeld gezegde. Voornamelijk gebruikt wanneer er sprake is van ruimtelijke vernieuwing die vaak op gespannen voet staat met behoud van het oude vertrouwde. Maar "behoud door vernieuwing" kan breder worden geïnterpreteerd. 

Door gebruik te maken van de eigentijdse Informatie en Communicatie Technologie ofwel ICT kunnen we de informatie over het erfgoed niet alleen vastleggen, bewaren en behouden, maar ook beschikbaar en bereikbaar maken voor een breed publiek.

Dit gedachtegoed is voor het Historisch Platform Venray (HPV) enkele jaren geleden de aanleiding geweest om in Venray partners te zoeken, om samen een website te ontwikkelen, waardoor het Venray's cultureel erfgoed beschikbaar wordt voor het grote publiek. 

Deze partners werden gevonden in het Venrays Museum, het Gemeentearchief Venray en de Bibliotheek Venray. In september 2006 tekenden de vier partners een convenant voor de ontwikkeling van het uiteindelijke RooyNet. Met subsidie van de Provincie Limburg konden de vier partners toen pas echt beginnen met het realiseren van hun plannen.

RooyNet is sinds 2007 on-line. 
Sinds september 2015 valt RooyNet juridisch en financieel onder het Venrays Museum, dat in 2017 werd ondergebracht in de Borggraaf. De samenwerking met de vroegere convenantpartners is onverminderd.

Wilt u graag aanvullende informatie over een bepaald onderwerp, stel uw vraag gerust via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  U krijgt dan zo snel mogelijk antwoord.

 

RooyNet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae