logo RooyNet

RooyNet

Uitleg logo:
De letters R en N zijn de pijlers in het woord RooyNet. Het beeldmerk is een vorm geworden waarbij deze twee letters geïntegreerd zijn. Aangezien de site zelf een verzameling/bundeling van veel aspecten is, draagt het ook nog eens vorm van een paperclip. De paperclip staat symbool voor het bij elkaar houden van informatie. Om de associatie met Venray (Rooy) te versterken en het geheel een opvallende mooie kleur te geven, heeft Jonathan Lucas voor een felle rode kleur gekozen (Pantoon 485) die ook aanspreekt bij de doelgroep.

logo
De geschiedenis van RooyNet:
"Behoud door vernieuwing" is in kringen van de erfgoedsector een gevleugeld gezegde. Voornamelijk gebruikt wanneer er sprake is van ruimtelijke vernieuwing die vaak op gespannen voet staat met behoud van het oude vertrouwde. Maar "behoud door vernieuwing" kan breder worden geïnterpreteerd. 

Door gebruik te maken van de eigentijdse informatie- en communicatie technologie ofwel ICT kunnen we de informatie over het erfgoed niet alleen vastleggen, bewaren en behouden, maar ook beschikbaar en bereikbaar maken voor een breed publiek.

Dit gedachtegoed is voor het Historisch Platform Venray (HPV) enkele jaren geleden de aanleiding geweest om in Venray partners te zoeken, zodat door samenwerking een website ontwikkeld kon worden, waardoor het Venray's cultureel erfgoed beschikbaar wordt voor het grote publiek. 

Deze partners werden gevonden in het Venrays Museum, het Gemeentearchief Venray en de Bibliotheek Venray. In september 2006 tekenden de vier partners een convenant voor de ontwikkeling van het uiteindelijke RooyNet. Met subsidie van de Provincie Limburg konden de vier partners pas echt beginnen met het realiseren van hun plannen.

RooyNet is sinds 2007 online. 
Sinds september 2015 valt RooyNet juridisch en financieel onder het Venrays Museum, dat in 2017 werd ondergebracht in de Borggraaf. De samenwerking met de vroegere convenantpartners is onverminderd.
Sinds juni 2020 is RooyNet bij de gemeente Venray ondergebracht.
Wilt u graag aanvullende informatie over een bepaald onderwerp, stel uw vraag gerust via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt dan zo snel mogelijk antwoord.

RooyNet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae