logo RooyNet

Werkgroep Historie Leunen - Doel

Het doel van de werkgroep is zoveel mogelijk geluid- en beeldmateriaal over de historie van Leunen te verzamelen. Het verzamelde materiaal wordt gedigitaliseerd en beschreven. Een selectie hieruit wordt op de website van RooyNet geplaatst. Klik op onderstaand logo om onze collectie te bekijken.

preview

Om ons doel te bereiken maken we kosten, die we met de verkoop van de kalender proberen te dekken. Elk jaar komt in november de nieuwe kalender uit en is bij leden van de werkgroep te verkrijgen voor  € 5.
Ook hebben we nog enkele dvd's van de film uit 1968 van ons dorp te koop. Deze kost € 10 en is via een van de werkgroepleden te verkrijgen.

preview

In 1900 werd handboogschutterij St. Joris uit Leunen door enkele Leunse mensen opgericht. Onder voorzitterschap van schoolmeester van de Berg werd enkele maanden na de oprichting door de 20 leden tellende vereniging, de eerste schietoefening gehouden bij het van ouds bekende café Frits Martens. Deze foto is genomen tijdens het 25-jarig bestaan van de vereniging in 1925.


Naar deelnemer

RooyNet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae