logo RooyNet

Stichting Veulens Historie Herleeft - Home

Welkom op de website van Veulens Historie Herleeft!

De komende tijd zal deze site regelmatig geüpdate worden middels foto's en documenten. Reden genoeg om regelmatig terug te komen.

Hieronder leest u hoe de stichting Veulens Historie Herleeft ontstaan is.

In 1987 vierde carnavalsvereniging "Ut Dartele Veule" haar 3 x 11 jarig bestaan. Om de nodige financiële middelen bijeen te krijgen, werd in de zomer van 1986 'Veulens Historie Herleeft' georganiseerd. Dit was een dag waarop een breed scala van werkzaamheden en gebruiken uit vroegere tijd voor een dag weer tot leven kwam. Deze dag was een groot succes en de basis voor het jubileumfeest was gelegd. De dag was zo goed geslaagd dat er een stichting werd opgericht; stichting 'Veulens Historie Herleeft!', en deze dag sindsdien iedere vijf jaar wordt georganiseerd.

Op 10 juli 2011 werd het 25 jarig jubileum gevierd. Deze historische dag werd gehouden op en rond het erf van de boerderij van de familie Van Meijel. Er was een geweldige sfeer en prima weer. Deze dag was in alle opzichten geslaagd. Tijdens het organiseren van de historische dag kwam de Veulense historie ter sprake. Er is toen een groepje geformeerd die nu bezig is de historie van Veulen veilig te stellen. De leden van dit groepje zijn: Kees de Weert, Ron Alexander, Frans van Staveren, Maria van Staveren, Ruud Wilms, Gerrit Reintjes en Twan Jacobs.

RooyNet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae