logo RooyNet

Nieuws

Vacature Webmaster


Vacature

RooyNet zoekt per direct een

enthousiaste 2e webmaster

RooyNet is per direct op zoek naar een tweede enthousiaste vrijwilliger die zich wil inzetten om het cultureel erfgoed van Venray (Rooy) via de website beschikbaar te stellen voor iedereen die daar belangstelling voor heeft.

Rooynet is sinds 1 januari 2024 onderdeel van Historisch platvorm Venray. Vanaf 2007 is het aantal deelnemers gestaag gegroeid en bevat deelnemers (43 organisaties die zich ieder op hun eigen vlak bezighouden met cultureel erfgoed) uit de hele gemeente Venray. Het digitaal bestand bestaat o.a. uit fotomateriaal, krantenarchieven en genealogische informatie.

Door gebruik te maken van de eigentijdse informatie- en communicatie technologie ofwel ICT kunnen we de informatie over het erfgoed niet alleen vastleggen, bewaren en behouden, maar ook beschikbaar en bereikbaar maken voor een breed publiek.
Dit gedachtegoed is voor het Historisch Platform Venray (HPV) enkele jaren geleden de aanleiding geweest om in Venray partners te zoeken, zodat door samenwerking een website ontwikkeld werd, waardoor het Venray 's cultureel erfgoed ook digitaabeschikbaar is voor het grote publiek. 

Samen met het Digilab (een groep enthousiaste vrijwilligers) wordt alles volgens strikte handboeken gedigitaliseerd en opgeslagen. Het blijft daarmee bewaard voor de toekomst. Een selectie hiervan wordt op RooyNet geplaatst. Als Webmaster hebt u mede de taak om; 

  • De website te vullen met relevante informatie,
  • De website actueel te houden.
  • Inkomende mails (info@rooynet) af te handelen,
  • Contact te onderhouden met de redactieraad van RooyNet
  • Contact te onderhouden met medewerkers van Digilab
  • Waar nodig de aanwezige handboeken aan te passen of te vervangen.

De tijdsinvestering als webmaster bedraagt ongeveer 1 dag per week.

De programma’s waarmee gewerkt wordt zijn: Joomla en Memorix Major. Scholing op dat vlak is mogelijk.

Wilt u graag aanvullende informatie, stel uw vraag gerust via info@rooynet.nl. U krijgt dan zo snel mogelijk antwoord.

RooyNet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae