logo RooyNet

Nieuws

Samenstelling redactieraad vanaf 1 juli 2022

Met het overlijden van May Volleberg is een belangrijke pijler van RooyNet weggevallen. May was een duizendpoot die er onder anderen voor zorgde dat foto's werden beschreven, documenten op RooyNet werden geplaatst en de contacten met de deelnemers werden onderhouden maar, ze deed véél meer, en dat bijna 24 uur per dag.

Dát gaan we als redactieraad niet meer halen. De afgelopen weken heeft de redactieraad gebruikt om zich te herorganiseren. Dat heeft er toe geleid dat Frits Coenen de taak van administrator/webmaster gaat invullen. RooyNet is daarnaast op zoek naar een tweede webmaster om in de toekomst minder kwetsbaar te zijn. Hans Volleberg is de redactieraad komen versterken en is gespecialiseerd in het "oppoetsen" van foto's, het redigeren van teksten en het beschrijven van oude foto's. Ad van Zwol is verantwoordelijk voor het bewerken van beeld- en geluidsmateriaal. Jan Min vervult de functie van voorzitter en beschrijft oude foto's. Jan Manders bewaakt de kwaliteit van het gepresenteerde materiaal. Sjaak Laurense is aandrager van historische projecten.

Wij hopen dat we met deze aanpassingen de deelnemers weer van dienst kunnen zijn maar geven daarbij duidelijk aan; een tweede May Volleberg bestaat niet.

RooyNet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae