logo RooyNet

Nieuws

Webmaster RooyNet geridderd

Op dinsdag 26 april 2022 werd May Volleberg-Volleberg (64) als rasechte Venrayse door waarnemend burgemeester Leontien Kompier benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

May is nauw betrokken bij verschillende cultuurhistorische organisaties in de gemeente Venray. Zo is ze al meer dan 11 jaar webmaster en technisch coördinator bij RooyNet, dé Venrayse geschiedeniswebsite waarop oude films, foto’s, documenten en geluidsbestanden zichtbaar worden gemaakt voor iedereen. Daarnaast is May medeauteur en redacteur van maar liefst vijf boeken over de historie van diverse dorpen in de regio. Bij de werkgroep Oude Foto’s is May meer dan twaalf jaar actief als redactielid en organisator van fotokijkmiddagen. Verder draagt zij wekelijks materiaal aan voor plaatsing in weekblad Peel en Maas.

Maar ze doet meer. Zo is ze 21 jaar organisator voor het Genooëtschap "Vur en dur ’t lient", de ceremoniële aanbieding van een pul bier aan de prins van vastelaovesvereniging De Piëlhaas, ze is ruim zes jaar secretaris van Stichting ’t Silveren Swaentje én is ook nog mantelzorger.

Burgemeester Leontien Kompier speldde de versierselen in het bijzijn van haar man Hans, familieleden en ruim 20 samenwerkingspartners op.

May, zichtbaar geroerd door deze hoge onderscheiding, kon het niet nalaten tegen iedereen te zeggen dat zij zich zal blijven inzetten voor RooyNet om een stichting te worden.

Jan Manders benadrukte in zijn felicitatie onder andere de landelijke inzet van May om de RooyNet-techniek met succes uit te dragen. Ook benadrukte hij haar eigenwijsheid, maar tegelijk het open staan voor kritiek en haar hartelijkheid en openheid. Ook Jan benadrukte het belang van zelfstandigheid van RooyNet en zegde zijn steun toe aan May om hier naartoe te werken.

May, van harte gefeliciteerd met deze mooie, welverdiende onderscheiding.

 preview

RooyNet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae