logo RooyNet

Nieuws

33.000ste foto op RooyNet

Op 11 oktober werd de 33.000ste foto op RooyNet geplaatst. De afbeelding is afkomstig van het digitale archief van Museum Psychiatrie Venray. De

33.000ste afbeelding is een foto genomen op 29 april 1968. Die dag had Venray maar liefst elf gedecoreerden. Een van deze mensen was de geneesheer-directeur van St. Anna dokter Kortmann. Hij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Majel Custers van Venray. Na 35 dienstjaren nam hij in 1971 afscheid van St. Anna. Hij overleed op 31 januari 1979 in Venray. In datzelfde jaar kreeg een deel van de Smakterweg een andere naam: Dr. Kortmannweg.

Deze foto is afkomstig uit het digitale archief van Museum Psychiatrie Venray. Daar zijn de vrijwilligers druk bezig hun foto's te ordenen, digitaliseren en in een gemakkelijk doorzoekbaar archief op te nemen. Hun collectie telt nu 458 foto's van St. Anna, allen gesorteerd in de rubrieken algemeen; behandelingen; diensten; gebouwen; oorlog; personeel. Er zullen nog twee andere onderwerpen volgen: religie; terrein. Daarna zullen de bestanden van St. Servatius, Paschalis en Spraeland op het scherm gezet worden. Alles bij elkaar zal dat een hele klus worden, waarbij ze geholpen worden door de vrijwilligers van RooyNet.

preview

RooyNet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae