logo RooyNet

Museum Psychiatrie - Actueel

→ In klooster Terhaghe in Eindhoven is maandag 26 juni zuster Laetitiae de Boeck overleden. Vanaf
     2009 was ze een gewaardeerd lid van de vrijwilligers van Museum Psychiatrie Venray. Haar in
     memoriam kunt u lezen door > hier < te klikken.
  Haar biografie kunt u lezen door > hier <
     te klikken.
 
 → Op 17 december 2016 kreeg Harrie Bloemen, een van de vrijwilligers en mede oprichter van
     het museum, een Koninklijke Onderscheiding. Klik > hier < om een volledig verslag te lezen.


In de afgelopen tientallen jaren hebben grote veranderingen plaatsgevonden in de psychiatrie. Zo ook bij Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg.
Als gevolg daarvan zijn veel oude gebouwen verdwenen en heeft veel nieuwbouw plaatsgevonden, waardoor cliënten meer privacy en een betere huisvesting hebben gekregen.Oud en Nieuw

Ook het Museum van de Psychiatrie blijft voortdurend in beweging, steeds komen er nieuwe aspecten bij. Voortdurend wordt naar verbetering gestreefd, ontbrekende schakels uit de gehele geschiedenis van de psychiatrie worden aan het Museum toegevoegd. Vanaf 1 mei 2017 zijn we weer terug in onze vertrouwde omgeving, de koorgangen rond de kapel, onderdeel van het nieuwe Dienstencentrum van Vincent van Gogh.

Nieuwe locatie

Vanaf 1 mei 2017 is het museum weer terug gebracht naar de koorgangen rond de vroegere kapel van St. Servatius, het huidige Dienstencentrum van Vincent van Gogh. De plek waar we 40 jaar geleden ook zijn begonnen. Inmiddels zijn we weer open voor bezoekers.

preview preview

De nieuwe inrichting

In de loop der jaren is door het museum medewerking verleend aan het tot stand komen van een aantal boekwerken. Met name het Boek 100 jaar Psychiatrie in Venray geeft een vrij compleet beeld van het ontstaan en de geschiedenis van de psychiatrie.

Een aantal hiervan zijn nog verkrijgbaar. U kunt tegen kostprijs in het bezit komen van een exemplaar via een van de vrijwilligers of via > contact <.
 
 
Naar deelnemer


 

RooyNet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae