logo RooyNet

Historie Ysselsteyn - Herdenking

Herdenking 75 jaar bevrijding Ysselsteyn/
Op 18 oktober is het 75 jaar geleden dat Ysselsteyn werd bevrijd. Stichting Historie Ysselsteyn besteedt hier op 13 oktober aandacht middels een tentoonstelling in gemeenschapshuis Smelehof en een tocht langs plekken met een bijzonder verhaal in Ysselsteyn.

De tentoonstelling opent om 13.00 uur en sluit om 16.30 uur. De toegang is gratis. Er worden foto’s geëxposeerd die tijdens de oorlog en de bevrijding in Ysselsteyn zijn genomen. Ook verhalen van meerdere Ysselsteynse inwoners liggen ter inzage.

Tevens is er een rondrit door Ysselsteyn uitgezet langs bijzondere plekken en monumenten. Bij de plekken staan informatieborden of is iemand aanwezig om het verhaal te vertellen. De tocht kan per fiets gemaakt worden. Voor diegenen die liever niet fietsen, is de mogelijkheid gebruik te maken van een huifkar. Op de huifkar is iemand aanwezig die het verhaal vertelt bij de desbetreffende locatie.

Op vrijdag 11 oktober is er een speciale fietstocht voor schoolkinderen in het kader van een Jeelo project over de oorlog. Deze keer is niet voor het Oorlogsmuseum in Overloon gekozen, maar worden bijzondere plekken in Ysselsteyn bezocht.

preview
Kazemat P+R stelling brug over defensiekanaal met de Meerselsepeel op de achtergrond

Naar deelnemer

RooyNet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae