logo RooyNet

Stichting Ald Oeldere - Publicaties

Het boek "Deportatie van onze jongens" is weer te koop.
Dit boek werd in november 2015 gepresenteerd. In dit boek eert en herdenkt Oirlo zijn 41 gedeporteerde zonen op zondag 15 november met de uitgave van het boek Deportatie van onze jongens. De schrijvers van dit boek zijn de gedeporteerden zelf, althans een aantal daarvan. Over het algemeen werd er door de slachtoffers, na thuiskomst, niet of nauwelijks over gesproken. Er waren toentertijd ook geen opvanginstanties waar de mensen hun verhaal kwijt konden. Verder konden ze zelf nog maar amper geloven dat ze het hadden meegemaakt. Het had ook geen zin om hun omgeving er mee lastig te vallen, er moest weer worden opgebouwd na thuiskomst. Een half jaar lang zijn de meesten onderdrukt geweest, hebben honger geleden, zijn ze als beesten behandeld zonder sanitaire voorzieningen, levend tussen kakkerlakken en luizen. Hard werken met hun vermagerde lichamen. Afgesloten van hun geliefden, vrouw en kinderen of familie. Van allebei de kanten wist men niet waar ze waren en hoe het met hen ging.
U kunt het boek bestellen via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De verkoopprijs bedraagt € 15,00.
 

  
  
Oirlo in Oorlog
Er is een tweede gecorrigeerde druk verschenen van het boek 'Oirlo in Oorlog, 1940-1945', geschreven door Harrie Raaymakers.  Het boek kost € 30,= en is te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Naar deelnemer

RooyNet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae