logo RooyNet

Stichting Ald Oeldere - Herinneringsdocumenten

De Stichting Ald Oeldere verzamelt documenten waarin een stukje persoonlijke geschiedenis van Oelderse mensen is vastgelegd. Inmiddels hebben we al een grote verzameling bidprentjes. Zoals gebruikelijk worden deze bij het overlijden van rooms-katholieken aan familie en bekenden gegeven. Wij zijn geïnteresseerd in dit soort prentjes van alle overledenen die in Oirlo zijn geboren of daar hebben gewoond.

Onze belangstelling gaat niet alleen naar bidprentjes uit, maar ook naar andere soorten herinneringsprentjes en aankondigingen van (oud-)
inwoners van Oirlo. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan geboortekaartjes, prentjes ter gelegenheid van de eerste heilige communie, trouwkaarten, jubilea, rouwkaarten, verhuiskaarten, enzovoorts. Heeft u dit soort documenten nog in een oude doos liggen? U doet ons er een groot plezier mee. Maar ook nieuwe kaarten en prentjes willen wij graag krijgen. Immers, wat vandaag gebeurt, is morgen al weer geschiedenis.

U kunt uw spulletjes inleveren bij het secretariaat: Hoofdstraat 41, 5808 AS Oirlo, telefoon 0478-571225 of info@historie-oirlo-nl. Wilt u een voor u uniek exemplaar niet kwijt, dan maken wij er graag een kopie van.

RooyNet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae